čtvrtek 4. února 2016

Nehty od vietnamců - převzato z žena-in.cz

Nehty od Vietnamců = nebezpečný hazard se zdravím!

Také jste podlehla levným umělým nehtům v nail artech, které povětšinou vlastní naši vietnamští spoluobčané? Já ano, a až do nedávna jsem se tím hlouběji nezabývala - rychlost a cena hovořily v prospěch vietnamských manikérek. Po otřesné zkušenosti se ale můj názor radikálně změnil! Víte vůbec, jaký zdraví škodící materiál vám na vaše nehty aplikují?
Vietnamských nail artů po celé republice přibývá jako hub po dešti. Stále více českých žen se nechává zlákat rychlostí a předně cenou. Také jsem do nedávna mezi jejich zákaznice patřila. Svůj názor jsem ovšem přehodnotila poté, co jsem viděla zdevastované ruce své kamarádky a začala jsem pátrat, jak je možné, že její nehty jsou v takovém stavu. Pokud jste jejich stálou zákaznicí, nebo se do nehtového studia chystáte, měla byste zpozornět a číst dále...

Zisk je zisk, zdraví je druhotné!

Asijská nehtová studia se snaží vydělávat na tom, že porušují zákony i normy. Při modelování nehtů totiž používají toxický materiál, který je zakázaný v USA, a již i u nás v Evropě. Materiál, který k vytvarování nehtů pořizují, je opravdu mnohonásobně levnější než ten, který používají certifikovaná nehtová studia. Asijští „nehtaři“ totiž pracují s materiály, které obsahují leptavý a vysoce agresivní methylmetacrylát (MMA), který je typický svým odporným zápachem a je obsažen v akrylátu. Po aplikaci tohoto materiálu navíc naše nehty velmi rychle žloutnou.


Co je MMA?

Když jsem se pídila, co je methylmetacrylát (MMA), nestačila jsem se divit! Dozvěděla jsem se, že hlavní materiál, s nímž se v těchto studiích pracuje, se používá předně ve stavebnictví, lepí se s ním lodě, dlaždice, a též se s ním spojují betonové části. Proto jsou naše umělé nehty po jeho nanesení tak „zázračně“ pevné.

Následky používání MMA

Po aplikaci na nehtová lůžka tato látka samozřejmě velmi snadno proniká do našeho těla, může způsobovat dýchací obtíže, podráždění sliznic, nahromadění vody v plicích. Navíc vyvolává alergie, způsobuje ekzémy, kožní vyrážky, dráždí oči, má vliv na plodnost a hlavně způsobuje rakovinu!

Jak MMA ničí naše zdraví?

Jelikož tato látka naleptává nehtovou ploténku, může velmi snadno dojít k zánětlivým onemocněním, plísním i deformaci nehtů. Vzniklými oděrkami, ke kterým při modelování nehtů velmi často dochází, mohou do našeho těla prostoupit nejrůznější infekce. Pokud nejsou brusky před naší návštěvou desinfikovány, hrozí nám všemožné nákazy, od žloutenky počínaje, po HIV konče. Nikdy totiž nemůžeme vědět, jaké choroby má zákaznice, která byla na našem místě před námi.

Důkaz místo slibů

Má kamarádka, která byla minulý týden u své „oblíbené“ vietnamské pracovnice, má své nehty v tomto stavu, je neschopna jakékoliv činnosti a prožívá opravdu ukrutnou bolest. Foto, které není neobvyklým případem, hovoří za vše!
fff
Zdroj foto: Adéla Hiclová
Neničme si své zdraví, Ženy-in, a raději si připlaťme!

Žádné komentáře:

Okomentovat